adbluebox

AdBluebox

För att klara avgaskraven Euro4, 5 och 6 har lastbilstillverkarna valt att använda sig av SCR-katalysatorer. I dessa tillsätts en urealösning, mer känt som AdBlue, som sprutas in i avgassystemet innan katalysatorn.

Problem med AdBlue

I SCR systemet ingår förutom katalysatorn bland annat en doseringspump, NoX-sensor och en egen styrenhet. Vid fel på någon av komponenterna skickar SCR-systemets styrenhet en signal till instrumenthuset och, när en eventuell tidsfrist gått, även till motorstyrenheten. När detta sker stryps maximalt effektuttag, dvs. lastbilen går med reducerad effekt och med ett icke fungerande SCR-system.

Vår AdBlue-box är lösningen!

Reducerad effekt till följd av trasigt SCR-system innebär normalt stillestånd och dyra reparationskostnader. Vår vanligaste lösning är våra egentillverkade AdBlue emuleringsboxar som kopplas in och ersätter SCR-styrenheten. Detta gör att våra boxar kan monteras och fungera även när till exempel en NoXgivare eller en doseringspump är trasig. Beroende på vad för felkoder som redan finns i systemet klarar våra boxar av att radera dessa och lastbilen återfår sin normala motoreffekt utan att det krävs en extra felkodsradering.
Med vår Adblue off box inkopplad kan du i praktiken plocka bort hela SCR-systemet eller låta det sitta kvar och bara låta bli att fylla Adblue-tanken.

Snabbkontakter och montering

För Volvo och Scania Euro4 och Euro5 har vi boxar med snabbkontakter som är mycket smidiga att montera. Tidsåtgång är ca 20 min varav minst 5 min är för att SCR-systemet skall pumpa tillbaka eventuell AdBlue-vätska efter att motorn stängts av. Köper du en av dessa boxar med snabbkontakter av oss när vi är på plats eller har vägarna förbi så bjuder vi på monteringen! Vill du montera den själv skickar vi även med en monteringsanvisning, inga elkunskaper eller mekvana krävs.

Vill du någon gång ta bort boxen för att återställa SCR-systemet är detta enkelt gjort, boxen lämnar inga spår efter sig och kan i många fall enkelt flyttas över till en annan lastbil.

För övriga lastbilsfabrikat har vi också boxar, dock inte med snabbkontakter.

Fler lösningar för avgasrening

Vår tekniker arbetar ständigt för att hitta nya och förbättrade lösningar inom området. Redan idag kan vi erbjuda lösningar för att förhindra att era fordon går ner i reducerad effekt och även öka framkomlighet.

För personbilar/lätta lastbilar och traktorer kan vi oftast programmera bort avgasreningssystem direkt i motorns egna styrenhet på samma sätt som vi kan programmera om/bort DPF (partikelfilter) och/eller EGR-system.
För ungefärlig sluteffekt, prisförfrågan eller andra frågor, tveka inte att kontakta oss.

Pris från 8900kr exkl. moms.

Motoroptimering

Du vet väl att vi optimerar flera olika typer av fordon och modeller?

AdBlue-lösningar

Vi bjuder på installationskostnaden och säkerställer funktion om det sker i samband med optimering.

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.